keskiviikko 25. tammikuuta 2017

LUKUSUUNNITELMAN TEKO




Hei, ja apua, edellisestä postauksesta on jo kaksi viikkoa! Hieman venähti tämä postauksen teko. Kuvien kanssa on ollut hieman teknisiä ongelmia kun kännykän kamera on vieläkin rikki, ja valoisan aikaan oon lukemassa. Oon nyt myös kuvannut teille vlogia, mutta kun tosiaan valoisan aika on rajallinen ja yleensä luen silloin, niin on jäänyt vähän vajaaksi materiaali! Ja tuo pöytäkone ei pyöritä niitä videoita kun ovat liian hyvälaatuisia ja suurikokoisia, joten ei mene ihan suunnitellusti tämä. Mutta lukusuunnitelma voi mennä suunnitellusti sillä tässä vähän apua sen tekemiseen!

Eli jos olet aikaisemmin lukenut tai olet tähän mennessä oppinut oman tahtisi, niin arvioi kauan minkäkin aiheen kanssa kuluu aikaa. Tämä auttaa hahmottamaan, että kerkeätkö käydä kaikki aiheet ennen pääsykoetta, vai täytyykö pitää hieman kovempaa tahtia yllä, että kerkeät kerrata kaikki ennen koetta. Kannattaa asettaa realistiset tavoitteet, siitä että missä ajassa käyt mitäkin, joihinkin menee enemmän aikaa kuin toisiin aiheisiin. Itselläni on Mafy, joten siinä on mun puolesta jaettu eri fysiikan kurssit kokonaisuuksiksi, ja on tietty määrä tehtäviä joita täytyy tehdä, joten ainut asia josta huolehdin on se että etenen suurinpiirtein tarvittavan määrän päivän aikana, eli teen paljon tehtäviä ja ymmärrän asiat, jotta pääsen siirtymään eteenpäin.

Ota suunnitelmassa huomioon, että yhden tehtävän kanssa saattaa mennä yli puoli tuntia, ja jotain asiaa täytyy käydä useampi kerta läpi ennenkuin sen ymmärtää. Tee siis siinä mielessä väljä lukusuunnitelma, ettet joudu koko ajan muuttamaan mitä käyt läpi ja milloin. Minulla on käytössä vaan lähinnä päivän jakaminen puoliksi kahden aineen kesken, molemmille aikaa n. 3h ja siinä ajassa käyn sitten niin paljon kuin "kerkeän". Olen myös laatinut aina noin viikoksi eteenpäin mitä aiheita ja tehtäviä teen ja kuinka monta, mutta laitan ne alakanttiin, sillä toisinaan tulee vain luettua vähemmän tai tehtävät ovat haastavia, eikä aiheessa pääse eteenpäin.

Ota huomioon kertaus! Laita vaikka joka perjantaille aiheiden kertauspäivä siitä, mitä olet viikon aikana lukenut, tai ennen seuraavaan aiheeseen siirtymistä kertaa edelliset aiheet. Kertaus on opintojen äiti, ja se pätee myös tässä. Mulla Mafy hoitaa kertauksen, mutta pyrin lisäksi tekemään muistikortteja ja muistelemaan aktiivisesti mitä kävin viime kerralla läpi, tai selaan hieman kaavoja virkistääkseni muistia. Sitä välillä luulee osaavansa jotain, mutta kun myöhemmin vastaan tulee sama kysymys täysin puskista, huomaa ettei oikeastaan muista. Joten _kertaa_ asioita! 

Esittelen vielä jossain vaiheessa tarkemmin omaa suunnitelmaani, joko videon tai postauksen muodossa, mutta tässä nyt teille vinkit lukusuunnitelman tekoon, ja nämähän pätee myös muillekin kuin lääkiksen pääsykokeeseen valmentautuville. Tsemppiä lukuihin ja muistakaa rentoutua!
P.S Mua voi seurata myös snapchatissa nadjaollikainen

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi ja noi kuvat inspiroi paljon! Kiitos x
    Toi on tosi hyvä idea, että aina perjantaisin vaikka kertais viikon opiskelut, täytyy ottaa se mun lukemiseen mukaan! Ja muistikortit on ihan paras tekniikka ikinä hahah! xPyrin itse opiskelemaan psykologiaa Helsinkiin! :)

    https://nea-amalia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon! Ehdottomasti, mulla kaatui edellinen koe täysin kertauksen puutteeseen:D Muistikortit on käteviä kun niitä voi kantaa mukana matkoillaki.:) Psyka on todella mielenkiintoista, paljon tsemppiä hakuun!

      Poista